Skip to main content

Active - 5 dager med sykling

Active pakken er for deg som har sykling som en sentral del av hverdagen. Du sykler regelmessig og ukentlig, og er komfortabel med turer på 3-4 timer eller mer. 

Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst & innsjekk

  Du ankommer Stavanger og sjekker inn på Kronen Gaard på Sandnes. På kvelden serves nydelig 3-retters middag i hotellets egen restaurant "De Gamle Stuene".

 • Dag 2: Kronen Gaard - Lauvvik (ferge) - Lysebotn - Fidjeland

  Etter en god frokost sjekker vi ut og leverer bagasjen til følgebilen. Vi sykler samlet fra hotellet mot Lauvvik, og første etappe er å ca. 20km. Ferden går langs Lutsivassdraget og behagelig landskap uten de helt store utfordringene frem til fergeleiet. Videre tar vi fergen inn Lysefjorden, i fantastiske omgivelser omgitt av høye fjell. Underveis ser vi bl.a. den berømte Prekestolen. Ved ankomst Lysebotn setter vi oss på sykkelsetet og gjør oss klar for å kjenne på melkesyren opp de bratte svingene og over fjellet mot Sirdalen, ca. 40km. Vel fremme sjekker vi inn på Sirdalen Høyfjellshotell og nyter godt av de flotte fasilitetene. Totalt ca. 60km sykling. Middag på kvelden.

  Kronen Gaard - Lauvvik (ferge) - Lysebotn - Fidjeland
 • Dag 3: Sirdal - Evje

  I dag skal vi opp i høyden, og første etappe går over Suleskard. Suleskardveien ligger på 1050 moh. og det blir endel klatring til vi kommer opp på de nakne fjellviddene. Denne veien er stengt om vinteren, og tidlig på sommeren er det fremdeles høye snøkanter langs veien. Det går fort nedover mot Rysstad hvor vi vender sørover og sykler langs Otra-elven og gjennom Setesdalen, omgitt av høye fjell på alle kanter. Vi følger Byglandsfjorden og ankommer Evje etter en krevende men svært variert etappe. Ca. 125 km. Innsjekk, overnatting og middag.

  Sirdal - Evje
 • Dag 4: Evje - Flekkefjord

  Etter en velfortjent natt søvn og en god frokost, stiger vi på sykkelen og sykler sørvest. Dagens endelige mål er kystperlen Flekkefjord, som ligger midt mellom Kristiansand og Stavanger, helt innerst i Lafjorden på Sørlandet. Før i tiden drev deler av byen aktiv handel med Nederland, og byen kalles "Hollenderbyen" den dag i dag. Etappen blir på ca. 110 km langs skogkledte og relativt lite trafikkerte veier. Innsjekk og middag på hotellet.

  Evje - Flekkefjord
 • Dag 5: Flekkefjord - Egersund

  Fra en flott kystby til en annen, ruten går nordover mot Egersund. Det vil bli variert terreng og flere ganger skal vi over 800 moh. og ned igjen. Ca. halvveis på turen ligger Sogndalstrand, den eneste "byen" som er et fredet kulturmiljø i Norge, pga. sin rike seilskutehistorie og bebyggelse. Vi følger E39 et lite stykke ved Helleland før vi tar av langs Krossmoveien frem til Egersund. Innsjekk på Grand Hotel Egersund midt i hjertet av byen. Ca. 105km. Middag på kvelden.

  Flekkefjord - Egersund
 • Dag 6: Egersund - Stavanger

  Vi forlater sjarmerende Egersund for denne gangen, og skal ha en etappe langs kysten av Jæren. Først passerer vi Sirevåg, Ogna og Brusand som er typiske badesteder med flotte sandstrender. Vi fortsetter langs Nordsjøvegen og Kongevegen som følger kysten av Jæren. Her er landskapet relativt flatt, med mye gårder og jordbruk. Vi passerer Orrevatnet og mange av de flottes strendene som dette området er så kjent for og kjenner brisen fra havet. Vi sykler via Tananger og Randaberg før vi følger Dusavikveien inn mot Stavanger by og ankommer fra nord. Ca. 110 km. Innsjekk på Thon Hotel Stavanger, midt i sentrum av byen. Middag på hotellet.

  Egersund - Stavanger
 • Dag 7: Utsjekk og hjemreise

  Flotte dager på sykkelsetet er tilbakelagt, og man kan vende nesen hjem eller forlenge oppholdet. Stavanger og regionen rundt tilbyr en mengde aktiviteter, som fjellturer til Preikestolen, Kjeragbolten eller opp de 4444 trinnene i Flørlitrappen, førsteklasses golfbaner og mye annet. Vi tilrettelegger gjerne for deg.

  Utsjekk og hjemreise