Skip to main content

Signature - 5 dager med sykling

Våre Signatur programmer er for deg som sykler regelmessig, enten for trening, å komme deg på jobb, eller for rekreasjon. Du setter pris på en aktiv livsstil med noen fysiske utfordringer innimellom. Dette er den lange versjonen av programmet med 6 overnattinger. 

Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst & innsjekk

  Du ankommer Stavanger og sjekker inn på Kronen Gaard på Sandnes. På kvelden serves nydelig 3-retters middag i hotellets egen restaurant "De Gamle Stuene".

 • Dag 2: Kronen Gaard - Lauvvik (ferge) - Lysebotn - Fidjeland

  Etter en god frokost sjekker vi ut og leverer bagasjen til følgebilen. Vi sykler samlet fra hotellet mot Lauvvik, og første etappe er å ca. 20km. Ferden går langs Lutsivassdraget og behagelig landskap uten de helt store utfordringene frem til fergeleiet. Videre tar vi fergen inn Lysefjorden, i fantastiske omgivelser omgitt av høye fjell. Underveis ser vi bl.a. den berømte Prekestolen. Ved ankomst Lysebotn setter vi oss på sykkelsetet og gjør oss klar for å kjenne på melkesyren opp de bratte svingene og over fjellet mot Sirdalen, ca. 40km. Vel fremme sjekker vi inn på Sirdalen Høyfjellshotell og nyter godt av de flotte fasilitetene. Totalt ca. 60km sykling. Middag på kvelden.

 • Dag 3: Fidjeland - Egersund

  Ferden fortsetter mot Egersund. Vi skal sykle over 100km, men mye nedover.
  Innsjekk på Grand Hotel Egersund, midt i hjertet av byen. Totalt ca. 100km. På kvelden spiser vi en bedre middag, og for de som ønsker å utforske byen er det kort gangavstand til det meste.

 • Dag 4: Egersund - Bryne

  Vi forlater sjarmerende Egersund for denne gangen, og skal ha en etappe gjennom variert landskap. Sirevåg, Ogna og Brusand er typiske badesteder med flotte sandstrender, før vi svinger innover i landet, forbi jorder og lyngheier. Ved Ålgård runder vi Edlandsvatnet og fortsetter vestover mot Bryne over Lyefjell. Totalt ca. 85km. Innsjekk på Bryne Kro & Hotell, middag på kvelden.

 • Dag 5: Bryne - Stavanger

  Utsjekk fra hotellet og vi fortsetter nordover. Vi sykler langs Nordsjøvegen og Kongevegen som følger kysten av Jæren. Her er landskapet relativt flatt, med mye gårder og jordbruk. Vi passerer Orrevatnet og mange av de flottes strendene som dette området er så kjent for og kjenner brisen fra havet. Vi sykler via Tananger og Randaberg før vi følger Dusavikveien inn mot Stavanger by og ankommer fra nord. Totalt ca. 70 km. Innsjekk på Thon Hotel midt i hjertet av byen.

 • Dag 6: Stavanger - Preikestolen Fjellhytte

  Vi legger Oljebyen bak oss og legger ut på siste etappe. Vi følger Gandsfjorden sørover til Sandnes før vi svinger østover og sykler via Hommersåk til Lauvvik for en kort fergetur til Oanes. Derfra er siste etappe relativt kort til siste stopp på Preikestolen Fjellstue. Innsjekk og middag. Her begynner stien til Preikestolen, Rogalands største turistattraksjon. Stien er godt tilrettelagt og er ca. 4 km å gå en vei.

 • Dag 7: Hjemreise

  Flotte dager på sykkelsetet er tilbakelagt, og man kan vende nesen hjem eller forlenge oppholdet. Preikestolen Fjellhytte tilbyr en mengde alternativer for aktiv ferie på land og til vanns. Det ligger også en meget flott golfbane med ni hull og 18 forskjellige utslagsteder kun kort avstand fra Fjellhytten.